Menő Menza Program a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában (EFOP-1.8.5-17-2017-00145)

Menő Menza Program a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában (EFOP-1.8.5-17-2017-00145)

Ide írhatsz...

2017. december 13 – 2019. december 13. között valósul meg a "Jót, s jól ..." Közérdekű IskolaiAlapítvány "Menő menza program a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában" című, EFOP-1.8.5-17-2017-00145 azonosító számú programja. Az alapítványunk alapításától fogva törekedik arra, hogy tevékenységével az alapító iskolaműködését, elsősorban az alapító okiratban foglalt célok mentén, anyagi lehetőségeihez mértenmaximálisan segítse. Az alapítvány közreműködött eddig is minden olyan programban támogatásokmegszerzése érdekében, pályázatokon való részvétellel, amelyek az iskola működését, a tanulóktesti–szellemi fejlődését segíti. Mivel az alapítványunk alapítója maga az iskola, így az alapítványműködése, tevékenysége során kizárólag az iskola és az itt tanuló gyermekek érdekeit tartvaelsődlegesnek, szorosan együttműködik az iskola vezetőségével és pedagógusaival és a gyerekekszüleivel is. Intézményünk jelenlegi neve Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy FerencTagintézménye. Jelenlegi tanulólétszámunk 389 fő. A pályázati program célja az egészségeséletstílus, tudatos táplálkozás kialakítása ezáltal az egészség fejlesztése és azegészségmagatartásból eredő hátrányok csökkentése. A program célcsoportja a kevésbé fejlett régiókköznevelési intézményeinek tanulói és családjaik.

A pályázati program közvetlen célcsoportjai:

  • 6-16 év közötti a Kazinczy Ferenc Általános Iskolába járó gyermekek.

A pályázati program közvetett célcsoportjai:

  • A pályázati programban résztvevő gyermekek családjai

A projekt keretében végzett tevékenységek: A köznevelésben részt vevő gyermekek táplálkozási szokásainak felmérése, kiértékelése dietetikusszakember által, valamint gyermekek szüleinek írásos tájékoztatása a gyermek felmérésénekeredményeiről és a táplálkozására vonatkozó, személyre szabott ajánlásokrólEzzel célunk a köznevelésben részt vevő gyermekek egészséges táplálkozással kapcsolatosismereteinek bővítése, egészségkultúrájuk fejlesztése.A kialakított gyakorló konyha igénybevételével, Ügyes kukta foglalkozást szervezünk a bevont tanulókrészére. A foglalkozás célja a tanulók konyhai higiénés ismereteinek fejlesztése, a konyhai eszközökbiztonságos használatának elsajátítása.A legkisebbek számára Ini-fini mesefoglalkozást tartunk. Cél a legkisebbek számára is érthető módonfeldogozni az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretanyagot.A Fűszerek élettani hatásai workshop című foglalkozáson a www.reform-menza.hu oldalon találhatóAz Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a TÁMOP 6.1.2.B-14/1projekt keretében kidolgozott Fűszerek élettani hatásai ppt kerül feldolgozásra. Cél: a tanulókmegismerkednek a só fiziológiai hatásaival, a túlzott só fogyasztás következményeként kialakulóbetegségekkel.A projekt keretében az intézményben ivókutat hozunk létre és működtetünk.A projekt során egy gyakorló konyhát alakítunk ki, mely az infrastrukturális hátterét adja azegészséges táplálkozásra nevelő programoknak. A gyakorló konyha kialakításának a célja a tanulókkonyhai higiénés ismereteinek fejlesztése, a konyhai eszközök biztonságos használatánakelsajátítása.A szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében tájékoztatónapokat szervezünk a gyermekek és családjaik számára Főzzünk együtt nap! keretében.Az ügyes kukta foglalkozáson résztvevő tanulók számára évente egy alkalommal Mini séf versenyt

szervezünk, ahol a tanulók lehetőséget kapnak egy-egy egészséges étel és desszert elkészítésére és bemutatásra.

A projekt során egy fűszerkertet is kialakítunk a diákokkal közösen. A fűszerkert kialakításának a célja,hogy a tanulók ismerjék meg a különböző fűszernövényeket, gondozásuk és termesztésük módjait. Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00145Támogatás összege: 14 734 961.-FtTámogatás mértéke: 100%2017. december 13 – 2019. december 13. között valósul meg a "Jót, s jól ..." Közérdekű IskolaiAlapítvány "Menő menza program a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában" című, EFOP-1.8.5-17-2017-00145 azonosító számú programja.Az alapítványunk alapításától fogva törekedik arra, hogy tevékenységével az alapító iskolaműködését, elsősorban az alapító okiratban foglalt célok mentén, anyagi lehetőségeihez mértenmaximálisan segítse. Az alapítvány közreműködött eddig is minden olyan programban támogatásokmegszerzése érdekében, pályázatokon való részvétellel, amelyek az iskola működését, a tanulóktesti–szellemi fejlődését segíti. Mivel az alapítványunk alapítója maga az iskola, így az alapítványműködése, tevékenysége során kizárólag az iskola és az itt tanuló gyermekek érdekeit tartvaelsődlegesnek, szorosan együttműködik az iskola vezetőségével és pedagógusaival és a gyerekekszüleivel is.Intézményünk jelenlegi neve Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy FerencTagintézménye. Jelenlegi tanulólétszámunk 389 fő. A pályázati program célja az egészségeséletstílus, tudatos táplálkozás kialakítása ezáltal az egészség fejlesztése és azegészségmagatartásból eredő hátrányok csökkentése. A program célcsoportja a kevésbé fejlett régiókköznevelési intézményeinek tanulói és családjaik.A pályázati program közvetlen célcsoportjai: 6-16 év közötti a Kazinczy Ferenc Általános Iskolába járó gyermekek.A pályázati program közvetett célcsoportjai: A pályázati programban résztvevő gyermekek családjaiA projekt keretében végzett tevékenységek:A köznevelésben részt vevő gyermekek táplálkozási szokásainak felmérése, kiértékelése dietetikusszakember által, valamint gyermekek szüleinek írásos tájékoztatása a gyermek felmérésénekeredményeiről és a táplálkozására vonatkozó, személyre szabott ajánlásokrólEzzel célunk a köznevelésben részt vevő gyermekek egészséges táplálkozással kapcsolatosismereteinek bővítése, egészségkultúrájuk fejlesztése.A kialakított gyakorló konyha igénybevételével, Ügyes kukta foglalkozást szervezünk a bevont tanulókrészére. A foglalkozás célja a tanulók konyhai higiénés ismereteinek fejlesztése, a konyhai eszközökbiztonságos használatának elsajátítása.A legkisebbek számára Ini-fini mesefoglalkozást tartunk. Cél a legkisebbek számára is érthető módonfeldogozni az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretanyagot.A Fűszerek élettani hatásai workshop című foglalkozáson a www.reform-menza.hu oldalon találhatóAz Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a TÁMOP 6.1.2.B-14/1projekt keretében kidolgozott Fűszerek élettani hatásai ppt kerül feldolgozásra. Cél: a tanulókmegismerkednek a só fiziológiai hatásaival, a túlzott só fogyasztás következményeként kialakulóbetegségekkel.A projekt keretében az intézményben ivókutat hozunk létre és működtetünk.A projekt során egy gyakorló konyhát alakítunk ki, mely az infrastrukturális hátterét adja azegészséges táplálkozásra nevelő programoknak. A gyakorló konyha kialakításának a célja a tanulókkonyhai higiénés ismereteinek fejlesztése, a konyhai eszközök biztonságos használatánakelsajátítása.A szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében tájékoztatónapokat szervezünk a gyermekek és családjaik számára Főzzünk együtt nap! keretében.Az ügyes kukta foglalkozáson résztvevő tanulók számára évente egy alkalommal Mini séf versenytszervezünk, ahol a tanulók lehetőséget kapnak egy-egy egészséges étel és desszert elkészítésére ésbemutatásra.A projekt során egy fűszerkertet is kialakítunk a diákokkal közösen. A fűszerkert kialakításának a célja,hogy a tanulók ismerjék meg a különböző fűszernövényeket, gondozásuk és termesztésük módjait.

Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00145

Támogatás összege: 14 734 961.-Ft

Támogatás mértéke: 100%